Jag har gjort karriär på Kentor

Malin Anulf, Business Analyst

Mitt jobb handlar om att sätta sig in i verksamheter och analysera problem. Jag tar fram förslag på en lösning och är med till att leveransen är klar. Det är en extra kick att leverera något jag själv varit delaktig i och något som ger värde till kunden.

I min roll är det avgörande att arbeta nära kunden och bygga goda relationer. En viktig uppgift är också att få med alla berörda i projektet, allt ifrån kundens egen it-avdelning till experter och utvecklare på Kentor.

En bra sak med Kentor är att det är gott om karriärmöjligheter. Under mina sex år har jag utvecklats enormt inom kravanalys och arbetar idag både som Business Analyst och som lösningsarkitekt.

Såna som jag kallas tekniknördar

Robert Karlsson, utvecklare

Jag har två ingenjörsutbildningar från KTH inom data/telekommunikation och elektronikkonstruktion. Efter att ha arbetat några år i branschen blev jag erbjuden ett jobb i Kentors CRM-team. Det var ett helt nytt område för mig och kändes som en rolig utmaning.   

Min roll på Kentor är både som arkitekt och senior utvecklare. Jag gillar all teknik och som generalist tar jag mig an allt från Java och .NET till migrering, integration och hantering av databaser.

Då jag har lätt för att ta till mig nya tekniker får jag ofta hjälpa till när vi stöter på tekniska svårigheter. Jag är bra på att analysera och se var problemet finns och tycker dessutom att det är roligt. 

När jag kliver in på vårt kontor känner jag mig som hemma

Sofia Hejdenberg, .NET utvecklare

Jag läste systemvetenskapliga programmet på Göteborgs universitet med inriktning IT Management. Mitt mål var att arbeta med krav- och projekthantering, men jag upptäckte att programmering var mycket roligare än jag trodde och kan nu inte tänka mig att sluta med det.

Idag arbetar jag som utvecklare inom .NET med allt från HTML, WinForms och XAML till C#-kod, javascript och SQL-frågor. Jag gillar bäst att jobba enligt Scrum, eftersom det är både effektivt och roligt. Viktigt för mitt arbete är också det regelbundna kunskapsutbytet som vi har internt. 

Vi är ett härligt gäng på Kentor som gör saker även utanför jobbet. Att komma in på kontoret brukar nästan kännas som att komma hem.